Цените на петрола  се понижиха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола  се понижиха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на данните за запасите в САЩ на Американския петролен институт

Цените на петрола  се намалиха в ранната търговия в сряда на фона на непредвидения спад на запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,45 $, или 066%, до 68,84 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,49 $, или 0,76%, до 65,29 $ за барел.

Днес представянето на двата сорта е несигурно, като по време на азиатската търговия те се движеха сред позитивната и негативната територия.

През последните няколко дни пазарът бе обагрен в алено на фона на решението на редица европейски страни да спрат краткотрайно имунизацията с имунизацията против COVID-19 на AstraZenecac поради терзания от евентуални съществени странични резултати. Това от своя страна може да забави икономическото възобновяване на континента и надлежно търсенето на гориво.

„ Докато търсенето пораства в Индия и Съединени американски щати, то остава едва в Европа “, разясняват от ANZ, като означават, че съгласно данни на федерацията на френската петролна промишленост (UFIP) потреблението на гориво в пътния превоз във Франция е паднало с 10,8% през февруари по отношение на същия интервал на миналата година.

Позитивно на пазарите обаче се отразиха данните на Американския петролен институт, съгласно които запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са намалели с 1 млн. барела през седмицата до 12 март. Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха растеж от 3 млн. барела.

Същевременно с това запасите от бензин са се свили по-малко от предстоящото – 926 000 барела при предстоящо намаляване с 3 млн. барела. Това алармира, че интензивността на рафинериите се възстановява, откакто предишния месец работата им в щата Тексас бе блокирана поради минусовите температури. Студеното време в южната част на Съединени американски щати сковава близо една четвърт от рафинериите в страната.

По-късно през днешния ден ще бъдат показани и данните за петролните ресурси на Енергийната осведомителна администрация.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР